Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile Hidroelectrica, BT şi Fondul Proprietatea, cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată

Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile Hidroelectrica, BT şi Fondul Proprietatea, cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere prima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână, iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 37,09 milioane de lei (7,46 milioane de euro).

Cele mai tranzacţionate companii pe Piaţa Reglementată au fost Hidroelectrica, un rulaj de 6,95 milioane de lei, Banca Transilvania, cu 4,27 milioane de lei, şi Fondul Proprietatea – 3,34 milioane de lei.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,58%, până la 14.616,64 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere de 0,57%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în urcare cu 0,54%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 0,36%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis şedinţa în creştere cu 0,51%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,63%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în scădere cu 0,51%.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanica Fină (+4,86%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (+4,59%) şi Şantierul Naval Orşova (+3,6%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Comelf (-8,62%), Armătura (-8,33%) şi Turism Felix (-4,08%). 

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL