Ford Puma, produs în România – cel mai vândut automobil în Marea Britanie. A depășit două modele populare

Ford Puma, produs în România – cel mai vândut automobil în Marea Britanie. A depășit două modele populare

După mai multe luni de dominație a vânzărilor din Marea Britanie, Ford Puma, o mașină care este fabricată exclusiv la Craiova, în România, a încheiat anul 2023 pe primul loc în clasamentul vânzărilor din această țară, depășind două modele populare: Nissan Qashqai și Opel (Vauxhall) Corsa, relevă datele analizate de Profit.ro.

Ford Puma a rămas până la finalul anului 2023 liderul pieței de automobile din Marea Britanie, chiar dacă pe final de an, în decembrie, Tesla Model Y a reușit să urce pe primul loc temporar. În total, Puma a vândut aproape 50.000 de autoturisme, depășind la o distanță de peste 6.000 de unități Nissan Qashqai, unul dintre SUV-urile favorite ale britanicilor de foarte mulți ani.

Pe locul al treilea, s-a situat un al automobil popular, Vauxhall Corsa, versiunea britanică a modelului german Opel Corsa. În clasamentul celor mai vândute 10 modele au mai punctat Kia Sportage, tesla Model Y (liderul din decembrie), Hyundai Tucson, Mini, Nissan Juke (concurent direct cu Puma), Audi A3 și Vauxhall Mokka.

În luna decembrie, Ford Puma a vândut 3.157 de unități, volum care l-a plasat pe locul 5 în clasamentul vânzărilor, fiind depășit de modelul chinezesc MG HS, de Qashqai și de MINI. Ford Puma este unul dintre cele mai vândute SUV-uri la nivel european, situându-se pe locul patru în segmentul B-SUV, în care lider este VW T-Roc, iar Dacia Duster se află pe locul patru. În total, în acest an, Ford a vândut peste 160.000 de exemplare în Europa, în creștere cu circa 15 procente față de anul trecut.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL