Frisbo Efulfillment înființează o firmă de software la Brașov

Frisbo Efulfillment înființează o firmă de software la Brașov

Compania Frisbo Efulfillment, în acționariatul căreia în primăvară a intrat grupul Neogen, tranzacția fiind estimată la 3 milioane de euro, a decis înființarea unei societăți producătoare de software cu sediul la Brașov.

Operațiunea a fost aprobată de acționari la finele lunii iulie. De asemenea, acționarii Frisbo Efulfillment au luat la cunoștință de transferul unui pachet de acțiuni reprezentând 1% din capitalul social de la Rareș Drăgan la Risky Business, operațiunea ridicându-se la 25.000 euro.

Risky Business a fost înființată în anul 2016 la Cluj-Napoca de către peste 30 de antreprenori din Transilvania, care au alocat 250.000 de euro pentru finanțarea mai multor start-up-uri. Printre acționarii Risky Business, care activează în domeniul consultanței în tehnologia informației, se numără Sergiu Biriș, director general și coondator al Trilulilu Music – compania din spatele serviciului de muzică online Zonga, și Voicu Oprean, acționar Arobs Transilvania Software.

În urma operațiunii, structura acționariatului Frisbo Efulfillment include Neogen – 20,66%, Risky Business – 2%, Rareș Drăgan – 2,33%, Emil benga – 11,31%, Rareș Emil Benga – 14,72%, Vasile Mircea Ilea – 14,80%, Laura Ruxandra Frîncu – 3,16%, Tudor Vlad Benga – 14,39% și Bogdan Colceriu – 16,63%.

 

Frisbo Efulfillment furnizează din 2014 servicii de depozitare și procesare a comenzilor pentru magazinele online. Utilizarea unui serviciu de tip e-fulfillment are ca avantaje transformarea costurilor operaționale indirecte, precum depozitarea, preluarea comenzilor, gestiunea mărfii, facturarea, împachetarea, livrarea sau chiar etichetarea într-un cost direct, legat de numărul de comenzi realizate și de cantitatea de marfă aflată în stoc. Frisbo și-a început activitatea într-o hală din Brașov, iar acum are spații și în Cluj, Ploiești, Otopeni și Giurgiu. Anul trecut, afacerile companiei au crescut la aproape 1,5 milioane de lei, iar pierederea netă de la 24.340 lei la 554.613 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL